Jens Christian Kwella

Kwella/Bjørnskov

Kwella/Bjørnskov

De to velrenommerede musikere Torben Bjørnskov og Jens Christian Kwella udsendte i oktober 2018 deres fælles album: ” Slowing Down The Tune”.

Til at forløse musikken fra ” Slowing Down The Tune” live har Bjørnskov og Kwella inviteret den enestående saxofonist Christian Vuust og det unge trommetalent Frederik Bülow.

Siden har kvartetten spillet en række succesfulde koncerter rundt i landet ikke mindst på sidste års jazzfestivaller. og fortsætter i år samarbejdet hvor der også vil blive præsenteret ny musik.

” Slowing Down The Tune” trækker på inspiration fra en lang række genrer, men med den melodiske nerve og det inderlige udtryk som den røde tråd. Som titlen antyder er der god tid og masser af luft på og musikken kan høres som en kommentar til en tid, hvor tempoet er højt og tid opfattes som en mangelvare.

Både Bjørnskov og Kwella har hver især en lang række anmelderroste albums og live-koncerter bag sig , og er nu gået sammen om et fælles projekt.

Jens Christian Kwella: guitar

Christian Vuust: saxofon

Torben Bjørnskov: kontrabas, electronics
Frederik Bülow: trommer, electronics

"Mange genrer og musikalske ideer mødes på denne udgivelse. Der er en rød tråd af melodi og nærvær, der føles godt! Det er simpelthen rart at lytte til - vellydende og interessant at høre på samtidig."
I de bedste eventyr er der nyt at opleve, hver gang man læser. På samme måde er der ved genhør af melodierne på Slowing Down The Tune hver gang nye oplevelser, der venter lytterens ører."
Helle Marstrand, JAZZSPECIAL 2019

”Kwella og Bjørnskov er et behageligt bekendtskab. Der er tid, rum og luft til at sende melodierne
afsted. Attraktionen på pladen er uden tvivl, at de to musikere hviler så meget i sig selv og deres kunnen. Den musikalske ro forplanter sig i lytteren”.

Niels Overgaard, jazznyt.com 09.12.18

"I'm slowing down the tune, I never liked it fast, you want to get there soon, I want to get there last". Man må sige, at guitaristen Jens Christian Kwella og bassisten Torben Bjørnskov lever op til dette Leonard Cohen-citat, som de har valgt som titel på deres album her.
Der er en ro, en afdæmpethed, en tysthed, som på mange måder er vederkvægende...
MIKAEL KRARUP, Fyens Stiftstidende, 30. november 2018 kl. 15:00

”Navnlig åbningsnummeret 'Embrace' er sigende for den virkning musikken har. Man omfavnes og henføres til en noget nær transcendental tilstand”...

Martin Loft, Loftskammer 21.11.18

 Lyt på spotify