Jens Christian Kwella

Om Kwella

Om Kwella

Jens Christian Kwella (f. 1967).

Lektor i rytmisk guitar, sammenspil og musikteori ved Det Jyske Musikkonservatorium.


Kwella har siden 1986 arbejdet som professionel guitarist og har en lang erfaring inden for stort set alle jazzens genrer fra traditionel jazz til eksperimenterende og elektronisk jazz.

Han er og har været udøvende guitarist, komponist og arrangør i egne grupper og har sideløbende virket som guitarist med en lang række danske og udenlandske bands og solister. Sammenlagt er det blevet til ca. 100-130 koncerter om året både i Danmark og i udlandet de sidste 25 år.
De sidste år har Kwella spillet fast med grupperne Kwella/Bjørnskov, Etnolab, Big Butter og Et letsindigt ord. Derudover har han også optrådt med Aarhus Jazz Orchestra, Aalborg Symfoniorkester, Indra, Palle Mikkelborg, John Stowell (US), Uffe Steen, Gimo Mendes (MOZ), Jesper Løvdal, Blood Sweat Drum and Bass Big Band, Det Jyske Underholdningsorkester, Gregory Boyd (US), Mageshen Naido (SA), Ulf Bandgren (S),Tangojazz, The Rascal Swing Band og spillet backing for bl.a Bobo Moreno, Lis Sørensen, Søs Fenger, Daimi, Bent Fabric, Master Fatman og Dicte.
Sideløbende har han spillet med på musicals og teaterforestillinger på Det Kongelige Teater, Fredericia Teater m.fl.

Kwella har indspillet og udgivet syv anmelderroste albums i eget navn. Senest udsendte han med Kwella/Bjørnskov i 2018 "Slowing Down The Tune" (Gateway), der begejstrede anmelderne, og har desuden medvirket på adskillige andre udgivelser. Blandt disse kan nævnes “The Science of Meetings”  med Etnolab i 2017, “Creaures” med Organic Picnic i 2015,  “Milonga Triste” med TangoJazz (Gateway) i 2014 og “In The Spirit Of” med Blood Sweat Drum and Bass Bigband feat. Palle Mikkelborg og Dave Liebman (Biem).

Kwella tog diplomeksamen med hovedfaget guitar fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2000 og siden 2001 har han undervist på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. De to konservatorier er nu fusioneret under navnet Det Jyske Musikkonservatorium, og her har han siden 2010 været ansat som lektor i rytmisk guitar, sammenspil og musikteori. 
Han har også været gæstelærer på konservatorier i Italien, Sydafrika, Norge og Sverige.