Jens Christian Kwella

Biografi

Biografi

Jens Christian Kwella (f. 1967).

Lektor i rytmisk guitar, sammenspil og musikteori ved Det Jyske Musikkonservatorium.


Kwella har siden 1986 arbejdet som professionel guitarist og har en lang erfaring inden for stort set alle jazzens genrer fra traditionel jazz til eksperimenterende og elektronisk jazz.

Han er og har været udøvende guitarist, komponist og arrangør i egne grupper og har sideløbende virket som guitarist med en lang række danske og udenlandske bands og solister. Sammenlagt er det blevet til ca. 100-130 koncerter om året både i Danmark og i udlandet de sidste 25 år. Senest har Kwella spillet fast med grupperne TangoJazz, Organic Picnic, The Rascal Swing Band og Et letsindigt ord . Derudover har han også optrådt med Aarhus Jazz Orchestra, Indra, Palle Mikkelborg, Gimo Mendes (MOZ), Jesper Løvdal, Thomas Fryland, Blood Sweat Drum and Bass Big Band, Gregory Boyd (USA), Mageshen Naido (SA) og spillet backing for bl.a Lis Sørensen, Søs Fenger, Daimi, Master Fatman og Dicte.


Sideløbende hermed har han indspillet og udgivet seks anmelderroste cd’er i eget navn. Senest udsendte han i foråret 2011 den anmelderroste cd "Embrace" på Longlife Records og har desuden medvirket på adskillige andre udgivelser. Senest i 2015 “Creaures” med Organic Picnic, og I 2014 “Milonga Triste” med TangoJazz (Gateway), “When You’re Smiling” med The Rascal Swing Band (Gateway) og “In The Spirit Of” med Blood Sweat Drum and Bass Bigband feat. Palle Mikkelborg og Dave Liebman (Biem).

Kwella tog diplomeksamen med hovedfaget guitar fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2000 og siden 2001 har han undervist på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. De to konservatorier er nu fusioneret under navnet Det Jyske Musikkonservatorium, og her har han siden 2010 været ansat som lektor i rytmisk guitar, sammenspil og musikteori. 
Han har også været gæstelærer på konservatorier i Italien, Sydafrika, Norge og Sverige.