Jens Christian Kwella

Anmeldelser

Anmeldelser


Koncertanmeldelse af Kwella & Vuust, Aarhus Jazzfestival, 10.07.16
"Topmøde i baggården"
"Inderst i lokalet havde duoen placeret sig og passede perfekt til rummet. Let og elegant og samtidig tæt sammenspil var kendetegnende for de to musikeres præstationer. De fik rigtig meget ud af duoformatet og var gode til både at give hinanden plads og spille tæt sammen. Det var tydeligt, at der var tale om et par aarhusianske jazzveteraner, der forstår at levere varen. Og også, at  de så ud til at nyde hinandens selskab.
Kwella viste mange fine, elegante detaljer i guitarspillet, og Vuust var hele vejen igennem det solide fundament i helheden, der også fik plads til at vise sine evner med soli."
Lars Borup, Jazzfest.dk, 11.07.16

 Anmeldelser af albummet "Creatures". Organic Picnic (Gateway)
"Vi får en - også i de raskere tempi - tiltalende afspændt musik med Kwellas veldisponerede og u-blærede guitarspil som det mest interessante, i stykker der virker snurrige på den gode måde". "I høj grad værd at lægge øre til".
Thorbjørn Sjøgren, Jazz Special , marts 2016

"Jens Christian Kwella kan vride en lækker klassisk jazzguitar, der henter inspiration hos eksempelvis Grant Green eller Wes Montgomery."
Niels Overgaard, Jazznyt, December 2015

 Koncertanmeldelse af The Rascal Swing Band, Underværket Randers, marts 16:

"Kwella tryllervirtuost på sin leadguitar, og formår samtidig at tale til publikum og til musikerne, medens fingrene på magisk vis bevæger sig rundt på gribebrættet med en rutineret motorisk automatik, som kun er de aller dygtigste musikere forundt. Medens fingrene præsterer, ser han indimellem intenst på sit publikum, som om han ville sige:" Hørte I virkelig, hvad der kom ud der ?". Ikke noget under, at han blev landets første lektor i rytmisk guitarspil på Det Jyske Musikkonservatorium", hvor han stadig underviser - når ikke han optræder på alverdens jazzstede."
Ryan Simonsen, Jazzens Venner i Randers, marts 16.

 Anmeldelser af albummet "Milonga Triste". Tangojazz (Gateway)
"Umiddelbart er det Navarros saxofon og klarinet og Jens Christian Kwellas guitar, der falder i ørerne. Deklæder hinanden med kombinationen af melankoli og virtuositet, tango og jazz." "Tangoens flertydige melankoli, jazzens flertrytmik og en lys nordisk tone smelter sammen i en original helhed med mange variationer og nuancer."
Jens Lohmann, Jazz Special juni-juli 2014:

 "Flere gange undervejs på pladen giver Jens Christian Kwella los på guitaren og slipper vilddyret løs, som på Deus Xango og den afsluttende Libertango, hvor han smider en fuldfed spade ind i foretagendet. Dét er lige præcis derfor Tangojazz er noget specielt. De gør det på deres egen måde med respekt for traditioner og håndværk."
Niels Overgård, Jazznyt 19. marts 2014

“Elegant nuanceret og delikat velklingende guitarspil. Kwella hører til dem, der kan sin jazzguitar. Han bliver fulgt fint til dørs af den argentinske saxofonist Florian Navarro, og bagved gør Peter Friis, kontrabas, og Ulrik Bisgaard, trommer, det lige så kompetent."
Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftistidende 21/02 2014

Koncertanmeldelse af Tangojazz:
Kwella ER  meget overbevisende. Ikke mindst i sit guitarspil. At nyde Kwellas udfoldelser på guitaren var faktisk som at se en 1-times udførlig gennemgang af samtlige aspekter i guitar-jazzmusikerens værktøjskasse og ikke en finger blev sat forkert. Meget overbevisende, og samtidig udført diskret og med en gentlemans respekt for de andre musikere på scenen.
Thomas Simonsen, Jazzfest 2011